Konuşmacı: Prof. Dr. Leon Saporta |
Konu: Mutluluk Çubuğu |
Penis eğriliklerinde özellikle peyroniede mutluluk çubuğu kullanılır.Diğer tekniklerde travma sonrası mutluluk çubuğu kullanmaya pek gerek yoktur. Peyroniede ileri vakalarda özellikle 50 derece üzerindeki eğrilikler oluşmuşsa veya peyroniği plağı çok uzun hacim teşkil ediyorsa cerrahi bizzati tedavisi zorsa onun yerine mutluluk çubuğu kullanıyoruz. Yalnız unutmamız gereken nokta mutluluk çubuğu son çaredir. Önce daha basit yöntemler kullanılmalı, onlarda başarısız kalınırsa mutluluk çubuğu kullanılmalıdır. Mutluluk Çubuğu altında yatan prensip penisin bütün içinin bütün sertleşen dokunun boşaltılması tekniğidir. Yani kişinin penisin içi tamamiyle bu çubuk takılırken boşaltılıyor. Burada eğer kişinin ereksiyon kabiliyeti sertleşme kabiliyeti mevcutsa genelde bu methodu son çareye bırakmak gerekmektedir. Ancak ve ancak sertleşme problemi beraberinde olan eğriliklerde mutluluk çubuğu tabi en başarılı tedavi olmaktadır.
Peyroni Hastalığı (PH) Nedir?
Penis dokusunda sert plakların oluşması ile peniste şekil bozukluğu oluşturan bir hastalıktır. Peyroni hastalığı (PH), penisin sertleşmesini sağlayan ve içine kan dolan penis tüplerini (korpus kavernosum) saran kılıfın (tunika albuginea) yapısında değişiklik oluşması ve bu değişikliğe bağlı olarak peniste şekil bozukluğu ve zaman zaman ağrı yapan sert plakların oluşması durumuna verilen genel isimdir.
Peyroni Hastalığında sık karşılaşılan sorunlar nelerdir?
Penis dokusunda oluşan bu durum (PH) erkekleri farklı şekillerde etkileyebilir. En belirgin semptom penisin eğriliğidir, ancak ağrı veya penis kısalması da sık görülebilir. Özellikle hastaların sağlıklı bir şekilde ilişkiye giremediği durumlarda psikolojik etkileri de oldukça fazladır.
Peyroni Hastalığı (PH) ve Sertleşme Bozukluğu
Sertleşme bozukluğu, peyroni hastalığı (PH) olan erkekler için başka bir yaygın sorundur. Çalışmalar, peyroni hastalığı (PH) olan erkeklerin % 22 ila % 54’ünün başarılı bir cinsel ilişki için yeterince sertleşme sağlayamadığını göstermiştir (*)
(*) The prevalence of Peyronie’s disease: results of a large survey
U. Schwarzer F. Sommer T. Klotz M. Braun B. Reifenrath U. Engelmann
First published:07 July 2008 https://doi.org/10.1046/j.1464-4096.2001.02436.x
Peyroni Hastalığının (PH) tedavisi nasıl yapılır?
Sertleşme bozukluğu yaşayan peyroni hastaları için uygun birçok tedavi seçeneği vardır. Penisinizde buna benzer birtakım belirtiler dikkatinizi çekiyorsa bir hekime başvurmanız önerilir. Doktorunuz bu durum hakkındaki tedavi seçeneklerini size mutlaka anlatacaktır.
Penil protezler önemli bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kapsanmaktadır. SGK’ın ödeme şartları ve mutluluk çubuğu tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için sitemiz üzerinden “Bilgi İsteme Formu” vasıtası ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Tüm görüşmeler Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK ) gereğince size özel ve gizli tutulmaktadır.
ANDROMED (RIGICON MEDİKAL A.Ş.)
Çubuklu mah. Vatan cad. No.26 Kavacık Beykoz İstanbul TÜRKİYE